17-2-2021: Energie en klimaat zijn voer voor verkiezingsdebatten | NIFE Energieadvies

17-2-2021: Energie en klimaat zijn voer voor verkiezingsdebatten

Over enkele weken zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Het energie- en klimaatbeleid is een belangrijk thema voor de komende vier jaar. Ben je benieuwd hoe partijen denken over de transitie naar een duurzaam energiesysteem?Dan kan je een van deze klimaatdebatten bekijken.

NVDE

Het radioprogramma ‘BNR Zakendoen’ organiseert drie verkiezingsdebatten in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. De debatten worden live uitgezonden op 18 en 25 februari en 4 maart, van 12:00 – 14:00. Politici zullen in debat gaan over elektriciteit, mobiliteit, gebouwde omgeving en industrie. De debatten worden uitgezonden vanaf locaties bij LightYear, Pluimers en Greenchoice.

CIRCL

Op 18 februari organiseert Circl, het circulaire platform van ABNAMRO een webinar over de energietransitie. Kamerleden gaan in debat over de energie- en klimaatdoelen in hun verkiezingsprogramma’s en hoe ze de periode tot 2025 optimaal willen benutten om die doelen te halen. En dat binnen vier thema’s: de gebouwde omgeving, mobiliteit, CO2 beprijzing en kernenergie. 

VEMW

Op 2 maartorganiseert VEMW, kenniscentrum en belangenbehartiger voor zakelijke energie- en watergebruikers, een verkiezingsdebat over water, energie en klimaat. Sprekers zijn Mark Harbers, woordvoerder energie en klimaat van de VVD, Laura Bromet, woordvoerster water GroenLinks, Agnes Mulder, woordvoerster energie en klimaat van het CDA en Tjeerd de Groot, woordvoerder water van D66. Zij gaan met elkaar in debat over de uitwerking van het Klimaatakkoord, de transitie naar een duurzaam energie- en watersysteem, het bevorderen van de circulaire economie en het behoud van een kwalitatieve en betaalbare energie- en watervoorziening.

Deltalinqs

Op maandag 8 maart aanstaande organiseert Deltalinqs – de ondernemingsvereniging voor bedrijven in de Rotterdamse haven – samen met het Havenbedrijf Rotterdam het Tweede Kamerverkiezingsdebat. In dit debat gaan, onder leiding van moderator Diana Matroos (BNR Nieuwsradio), verschillende politici met elkaar in debat over de grote uitdagingen en actuele vraagstukken in de mainport Rotterdam.

Bron: Change.inc