7-2-2017: Veel fouten in energienota's | NIFE Energieadvies

7-2-2017: Veel fouten in energienota’s

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder energienota’s van verschillende energieleveranciers, blijkt dat hier een grote hoeveelheid aan fouten in zit. Dit stelt Vereniging Eigen Huis in het programma AVROTROS Radar van 6 februari. Volgens de consumentenvereniging kunnen sommige van de fouten alleen door experts worden ontdekt.

Zelfde probleem voor ondernemers

Bij zakelijke energierekeningen zijn fouten ook aan de orde van de dag, met alle financiële gevolgen van dien. Gerard van Antwerpen, directeur NIFE Energieadvies: “Van de ongeveer 120.000 energiefacturen die NIFE jaarlijks controleert voor klanten, bevat zeker 10% fouten. Dat zijn dan niet alleen de facturen van de energieleveranciers maar ook van meetbedrijven en netbeheerders. Ook bij ons is de ervaring dat de bedrijven deze fouten zelf vaak niet zien. Zouden zij dit niet door experts laten controleren dan betalen ze honderden tot duizenden euro’s op jaarbasis te veel aan energie.”

ACM

Vereniging Eigen Huis pleit al jaren voor een duidelijkere energierekening. In 2014 hebben ze dit bij Minister Kamp aangekaart maar met weinig succes. Nu klopt zij aan bij Autoriteit Consument en Markt. Vereniging Eigen Huis hoopt dat ACM de zaak onderzoekt en passende maatregelen neemt.

Bron: www.eigenhuis.nl