19-07-2022: SDE++ 2021: Holland Solar ziet positieve ontwikkelingen | NIFE Energieadvies

19-07-2022: SDE++ 2021: Holland Solar ziet positieve ontwikkelingen

Met de SDE++ is er in 2021 voor 3.790 megawattpiek aan zonnestroom-, 5 megawattpiek aan zonthermie- en 4 megawattpiek aan zon-PVT met warmtepomp projecten goedgekeurd.

Indien de elektriciteitsprijs ergens de komende 15 jaar stevig zou dalen dan wordt aan deze projecten subsidie uitgekeerd. Hierdoor biedt de overheid de zekerheid dat zonne-energie projecten rendabel ontwikkeld kunnen worden in Nederland, schrijft branchevereniging Holland Solar.

Met het positief beschikken van 3.790 megawattpiek aan projecten komen we een stap dichter in de buurt van 55% CO2- reductie in 2030. Echter, zijn we er nog lang niet. De vraag naar elektriciteit zal tot 2030 naar verwachting bijna verdubbelen. De zonne-energiesector staat klaar om die vraag op een maatschappelijk betrokken manier in te vullen.

Holland Solar vindt het positief om te zien dat er over de hele linie, van kleine tot grote projecten veel aandacht is voor het betrekken van de lokale omgeving. Solarmagazine stelde een top 10 op van zonneprojecten uit de SDE++ die gaan zorgen voor het grootste aantal megawattpiek. De top-10 van Solarmagazine maakt inzichtelijk dat ook bij deze grote zonnestroom projecten de omgeving nadrukkelijk betrokken wordt. In de projecten wordt onder andere veel samengewerkt met lokale agrariërs en andere omwonenden. Door de omgeving te betrekken bij de inrichting van het zonnepark ontstaat er meer draagvlak voor de ontwikkeling ervan.

Bron: Energienieuws