Factuurcontrole | NIFE Energieadvies

Bereken hier uw besparing

Uw jaarlijkse verbruik

Hoe werkt factuurcontrole?

De controle van energiefacturen kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als u het goed wilt doen. Zelfs dan is het niet gegarandeerd dat u alle fouten uit de energierekeningen haalt. Jaarlijks controleren we zo’n 120.000 facturen van energieleveranciers, meetbedrijven en netbeheerders. Daarvan bevat zeker 10% fouten. We letten op verbruik, of de tarieven gefactureerd worden als afgesproken en controleren de jaarafrekeningen.

Stap 1

Overzetten factuuradres

De factuuradressen bij meetbedrijf, energieleverancier en netbeheerder worden overgezet naar het factuuradres van NIFE.

Stap 2

Controle facturen

Wij controleren uw factuur op onder andere: tarieven, verbruik en juistheid van alle gegevens.

Stap 3

Correctie

In zeker 10% van de facturen worden fouten gevonden. Als de factuur niet klopt dan nemen wij contact op met de leverancier en laten de fout herstellen. Alleen als de factuur helemaal juist is dan komt deze uw kant op.

Stap 4

Akkoord

De juiste factuur wordt naar u gestuurd en is te downloaden in ons portal Mijn Energie.

 • shutterstock_101816080

  Case: Kansen liggen voor het grijpen

  De Voedselbank is afhankelijk van voedselgiften om zo mensen onder de armoede grens te kunnen voorzien in hun eerste levensbehoefte. Met een organisatie die draait op vrijwilligers is iedere euro die wordt uitgegeven, er één teveel.

   

  Lees verder
 • analyse

  Case: Nut en noodzaak van goede controle facturen

  Met de factuurcontrole worden alle binnenkomende facturen op onder andere tarieven, verbruik en juistheid van alle gegevens gecontroleerd. Onze data-analisten constateerden een merkwaardige meting van de door Koppert Machines afgenomen elektriciteit.

   

   

  Lees verder
 • home-visual-2

  Case: Ondernemers en energiezaken

  Contact onderhouden met een energieleverancier kan soms een vermoeiende aangelegenheid zijn. Niet de juiste personen te spreken te krijgen, niet de juiste antwoorden ontvangen, zaken niet kunnen rechtzetten. Vervelend voor bedrijven die zich nu eenmaal liever bezighouden met het ondernemen en zo min mogelijk met energiezaken.

   

  Lees verder
 • Factuurcontrole

  Case: Profiel of uurbemeten? Bespaar met een goede inrichting!

  Weet u of u een profiel klant bent of uurbemeten? Dit is belangrijk want met een goede inrichting kan een hoop bespaard worden!

  Lees verder