Profiel of uurbemeten? Bespaar met een goede inrichting! | NIFE Energieadvies

Profiel of uurbemeten? Bespaar met een goede inrichting!

Weet u of u een profiel klant bent of uurbemeten? Dit is belangrijk want met een goede inrichting kan een hoop bespaard worden!
Met een verbruik van meer dan 170.000 m³ aan gas wordt een klant als een uurbemeten klant aangemerkt door de leverancier en netbeheerder. Als er echter minder verbruikt wordt heeft klant nog wel de keuzevrijheid om een profiel of uurbemeten contract te nemen. In sommige gevallen is het namelijk toch juist beter om als uurbemeten aangemerkt te zijn terwijl dit volgens de leverancier profiel is, ondanks het feit dat volume onder de 170.000 m³ is. Dit heeft alles te maken met de parameters jaarvolume en maximale uurcapaciteit, rekening houdend met de bedrijfsactiviteiten.

Firma van der Velden bespaart door andere indeling

Firma van der Velden kweekt anthuriums. Zij stonden met hun bedrijf aangemerkt als profiel klant. NIFE heeft naar het profiel van Van der Velden gekeken. Zij hebben een behoorlijk gelijkmatige afname over het jaar, stomen niet en hebben een jaarvolume van 145.000 m³. Hierdoor zijn wij tot de conclusie gekomen dan dat er bespaard kon worden als zij naar uurbemeten zouden overgaan. Dit alles is voor hen geregeld met uiteindelijk als resultaat dat er maar liefst ca. €5.000,- op jaarbasis bespaard kan worden!