31-01-2022: ACM focust in 2022 op energie & duurzaamheid | NIFE Energieadvies

31-01-2022: ACM focust in 2022 op energie & duurzaamheid

Drie thema’s krijgen in 2022 extra aandacht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM): energietransitie & duurzaamheid, digitale economie en woningmarkt.

De energiemarkt staat onder spanning door schaarste, geopolitieke spanningen en een grote duurzaamheidsopgave. Energiebedrijven hebben van de ACM meer financiële ruimte gekregen om te investeren in de overgang naar duurzame energie.

De ACM toetst in 2022 of die mogelijkheden ook daadwerkelijk worden gebruikt. Ook geeft de ACM de energiebedrijven meer ruimte voor experimenten met bijvoorbeeld het leveren van waterstof. De ACM gaat verder met het handhaven van misleidende duurzaamheidsclaims in de energiesector.

De ACM zorgt er ook voor dat consumenten stroom en gas blijven ontvangen als leveranciers failliet gaan, maar heeft het afgelopen halfjaar geworsteld met beperkte mogelijkheden om consumenten te beschermen tegen onder andere de financiële gevolgen. Daarom evalueert de ACM in 2022 haar inzet van toezichtinstrumenten bij faillissementen en de gevolgen daarvan.

Bron: Energienieuws