6-8-2020: Wat betekent een hittegolf voor je zonnepanelen? | NIFE Energieadvies

6-8-2020: Wat betekent een hittegolf voor je zonnepanelen?

De temperatuur loopt de komende dagen flink op, een hittegolf is in zicht. Maar wat betekent dit eigenlijk voor de opbrengst van je zonnepanelen?

De opbrengst hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld hoe schoon de lucht is en het aantal zonuren. Maar ook de bewolking is een belangrijke factor, is het sluierbewolking of een dik wolkenpak?

Temperatuur en opbrengst

Op een dag met een strakblauwe lucht is de opbrengst van zonnepanelen beduidend hoger dan op een dag met bewolking. Dat zit de komende week wel goed. Ook de temperatuur speelt een belangrijke rol in de totale opbrengst van zonnepanelen en daar luidt de vuistregel net even anders: hoe hoger de temperatuur, hoe lager de opbrengst van zonnepanelen.

Zonnepanelen functioneren beter in koele omstandigheden. Daarnaast speelt ook de regen een rol. Als het lang niet regent, kan het zijn dat zonnepanelen een stoflaagje hebben, waardoor de opbrengst net wat lager ligt. Maar dat is een fractie en wat de overige omstandigheden betreft staat ons een goede week te wachten voor de opbrengst!

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl