Cultuur | NIFE Energieadvies

Cultuur

Besteedt u liever tijd aan het vermaken van uw bezoekers dan aan het inkopen van energie of terugvorderen van energiebelasting? Logisch! Maar omdat energie een grote kostenpost bij veel theaters en schouwburgen is, is het wél goed om een perfecte vergelijking te maken. Dit doen wij namens onze klanten. Lees hieronder hun ervaringen.

Case: Belastingvoordeel voor culturele instellingen

Culturele instellingen zijn van belang voor de Nederlandse cultuur. Culturele instellingen en bijvoorbeeld goede doelen, kerken, wetenschappelijke en andere instellingen die algemeen belang dienen, kunnen de ANBI status krijgen. De ANBI status heeft een aantal voordelen, waaronder belastingvoordeel.

Korzo Theater krijgt 50% energiebelasting terug

Het Korzo Theater is gevestigd in het oude stadshart van Den Haag en staat bekend om haar podium met jonge artiesten. Daarnaast is ze ook één van de belangrijkste moderne dansproducenten in Nederland. Door het culturele karakter van het Korzo Theater is zij aangemerkt als ANBI. Bedrijven met een ANBI status hebben recht op terugvordering van hun energiebelasting. Deze energiebelasting wordt betaald aan de energieleverancier en staat vermeld op de jaarlijkse eindafrekening. De teruggaaf is 50% van de energiebelasting die de energieleverancier in rekening heeft gebracht, min de EB-heffingskorting.

NIFE heeft voor het Korzo Theater deze teruggaaf geregeld. Zodra wij zien dat een klant een ANBI status heeft, informeren we hen over het terugvorderen van de energiebelasting. De klant kan er dan voor kiezen om het zelf terug te vorderen of om NIFE dit tegen een kleine vergoeding te laten doen. Vaak zijn het tijdrovende trajecten en worden wij gevraagd dit op te pakken. Wij nemen dan contact op met de Belastingdienst, leveren alles aan wat nodig is en zorgen voor opvolging en de juiste afhandeling. Dit levert het Korzo Theater een jaarlijkse besparing op van ongeveer €5.000,-.

 

Cultuur

Zeker 10% besparing op inkoop

“Enkele jaren geleden ben ik via een kennis in contact gekomen met NIFE Energieadvies. Na het maken van een energiescan bleek dat we zeker 10% konden besparen op de inkoop van energie.

Behalve deze initiële besparing zijn er nog meer voordelen en besparingen voor mij. Bijvoorbeeld de hulp van NIFE bij het terugvorderen van de energiebelasting maar ook door de factuurcontrole. Daarnaast word je ook nog eens proactief benaderd bij gunstige inkoopmomenten. We hebben nu zeer lage tarieven voor een aantal jaar vaststaan, iets wat ons zelf nooit gelukt was.

De goede advisering, onafhankelijkheid en natuurlijk de lage tarieven, daarom ben en blijf ik klant bij NIFE.”

André Kort
Rijswijkse Schouwburg

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5