Detailhandel | NIFE Energieadvies

Detailhandel

Of je nu een bakkerij, modezaak, slagerij of supermarkt hebt, besparen op de energierekening kan altijd! Zo ook bij Supermarkt PLUS Meeuw B.V., die jaarlijks maar liefst ruim €2.000 bespaart op de energiebelasting.

Case: energiekostenbesparing voor supermarkten

Het energieverbruik ligt voor supermarkten vanzelfsprekend behoorlijk hoog. Denk alleen al aan de koelingen en vriezers die overuren draaien om alle producten goed te houden. Energiebesparing levert in theorie daarom al snel een grote kostenbesparing op, maar in de praktijk is dit voor veel ondernemers lastig te realiseren. Zolang het noodzakelijk blijft om de koelingen dag en nacht aan te laten staan, moeten we dus kijken naar andere manieren om te besparen op de energierekening!

Supermarkt PLUS Meeuw B.V. bespaart op de energiebelasting

Vaak beschikken supermarkten over meerdere energieaansluitingen. Echter, waar veel ondernemers niet bekend mee zijn is het belastingvoordeel wat dit kan opleveren. Wanneer beide aansluitingen zich namelijk bevinden op één WOZ-object én meer dan 10.000 kWh per aansluiting verbruiken, kunnen ze aanspraak maken op WOZ-sommatie. Hierdoor hoeft er slechts één keer de energiebelasting zones doorlopen te worden. De heffingskorting vervalt slechts éénmaal, maar het behaalde voordeel door het sommeren van de twee aansluitingen is veel groter. En dat kan al snel een flink voordeel opleveren. Uiteindelijk bespaart de PLUS Meeuw B.V. nu ruim €2.000 per jaar op de energiebelasting!

Zo kan de supermarkt met een gerust hart de diepvries laten draaien!

Detailhandel

Eerlijke adviezen over energiekosten

“Als bakkerij hebben we het gelukkig heel druk! Daarom zijn we enorm blij met NIFE, zij nemen alle zorg uit handen voor onze energiezaken. NIFE verzorgt scherpe tarieven. Maar hebben ook de kennis voor eerlijke adviezen over de energiekosten; nu en in de toekomst.

Hierdoor kan Paul met een gerust hart elke ochtend de lekkerste broden bakken!”

Tamara Schalke
Bakkerij Paul Schalke

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5