Industrie | NIFE Energieadvies

Industrie

Van grote fabrieken tot kleinere industriële ondernemingen, energie wordt er in meer of in mindere mate verbruikt. Benieuwd wat we voor de industrie kunnen betekenen? Lees onderstaande ervaringen.

Case: Nut en noodzaak van goede controle facturen

Als ondernemer houd je je met veel verschillende zaken bezig. Het runnen van het bedrijf, begeleiden van personeel, de financiën, vinden van nieuwe klanten én de energiezaken.

Koppert Machines is specialist in het ontwerpen, fabriceren, leveren en installeren van specifieke machines voor land- en tuinbouw. Om zich op hun corebusiness te kunnen richten heeft Koppert er voor gekozen om haar energiezaken, waaronder de factuurcontrole, uit handen te geven aan NIFE.

Merkwaardig verbruik op facturen Koppert Machines

Met de factuurcontrole worden alle binnenkomende facturen op onder andere tarieven, verbruik en juistheid van alle gegevens gecontroleerd. Onze data-analisten constateerden een merkwaardige meting van de door Koppert afgenomen elektriciteit. Op dat moment worden er verdere analyses gedaan van de data zoals de netbeheerder deze aanrekende. De conclusie was dat de data absoluut fout was. De netbeheerder is direct door NIFE benaderd en is overgegaan tot correctie van de facturen.

Deze correctie komt vervolgens bij NIFE binnen en wordt uiteraard weer op juistheid gecontroleerd. De correctie bleek fout…. Na contact met de netbeheerder kwamen uiteindelijk de juiste facturen onze kant op.

Correctie van zeker €1000!

Deze actie heeft de firma Koppert Machines een correctie van bijna €900 incl. btw opgeleverd. En als dit niet ontdekt was hadden ze een maandelijks bedrag €70 incl. btw aan meerkosten. Ook de energieleverancier is door ons benaderd in verband met de teveel gefactureerde kWh. Hierdoor is er een credit van de energieleverancier gekomen van ruim €100. Bij elkaar dus een correctie van zeker €1000.

Koppert heeft niet alleen het teveel gefactureerde teruggekregen maar zich ook een hoop tijd bespaard met contacten met de netbeheerder en leverancier. Tijd die ze goed kunnen gebruiken als ondernemer!

Industrie

Zelfde prijsniveau als echt grote afnemers

“De reden om over te stappen van de toenmalige energieleverancier was de significant lagere prijs voor stroom en gas. Met NIFE zitten we nu op het prijsniveau van wat echt grote afnemers betalen. Dat was met onze bescheiden afname nooit gelukt.

Bovendien is ook de administratieve afhandeling een stuk eenvoudiger en overzichtelijker geworden. Alle facturen worden eerst door NIFE gecontroleerd en pas daarna overgedragen. Toen er onduidelijkheden waren in de facturatie en wij een aansluiting wilden aanpassen/opzeggen heeft NIFE dat uitstekend geregeld en kostte het ons geen extra tijd.

Kortom, wij zijn erg tevreden en zitten daarom ook de komende jaren bij NIFE.”

Paul Valster
Directeur Lastotaal BV

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Industrie

NIFE houdt ontwikkelingen in de gaten

Wij zijn Van der Ende Groep: producent van waterbehandelingssytemen en leverancier van kwalitatief hoogstaande technische producten en oplossingen. NIFE sluit voor ons het gascontract af, controleert de facturen en houdt ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5