Overig | NIFE Energieadvies

Overig

Staat uw branche niet in het overzicht? Geen zorgen, we kunnen namelijk voor ieder soort bedrijf en instelling besparen. Of het nou met een betere inkoop is, besparing in tijd of omdat bedrijven vaak niet alle besparingsmogelijkheden kennen in de energiebranche.

Case: Gemeenten en energie

Gemeenten gebruiken veel elektriciteit om haar inwoners van onder andere van straatlantaarns, stoplichten en verlichte bushokjes te kunnen voorzien. Aan al deze aansluitingen hangt een prijskaartje met energiebelasting. Hoe minder daarvoor betaalt wordt hoe beter het natuurlijk is voor zowel gemeente als haar inwoners. Maar hoe kun je als gemeenten of overheidsinstantie nu besparen op energiekosten? Naast het feitelijk minder verbruiken van energie liggen er ook kansen op het gebied van energiebelasting. De specialisten van NIFE weten alle ins-en-outs van energie besparing voor de overheid. 

Hoe kunnen gemeenten geld besparen op de energierekening?

Het verbruik van de verschillende aansluitingen die gemeenten gebruiken, mogen volgens de Belastingdienst bij elkaar worden ‘opgeteld’. Dit heet sommeren. Door het bij elkaar optellen van de aansluitingen wordt de belastingschijf maar 1 keer doorlopen in plaats van iedere aansluiting apart. Met als resultaat dat er fors minder energiebelasting wordt betaald. Vaak is dit niet bekend bij gemeenten.

Gemeente Rijswijk krijgt ruim €60.000 aan energiebelasting terug!

Toen de gemeente Rijswijk klant werd van NIFE hebben we geconstateerd dat er niets was gesommeerd. Zonde natuurlijk! Wij zijn direct voor ze aan de slag gegaan om de energiebelasting terug te vorderen. Dit kan zelfs tot 5 kalenderjaren terug, waardoor het bedrag behoorlijk kan oplopen. De energieleverancier was in dit geval niet erg happig op het verlenen van medewerking waardoor het hele traject lang heeft geduurd. Gelukkig heeft de klant daar verder geen omkijken naar gehad. Het resultaat mag er zijn, de gemeente heeft maar liefst €63.440,40 teruggekregen!

Overig

Prachtige besparing!

“De reden waarom Voedselbank Rotterdam klant is geworden bij NIFE is het feit dat NIFE meedenkt en goed adviseert. Meedenken voor wat er in ons bedrijf nodig is en hoe het anders kan om direct en zichtbaar te bezuinigen betreft de energie. Met als resultaat een prachtige besparing voor de 2 vestigingen van Voedselbank Rotterdam van wel €5.000!”

Annette Koopman
Voedselbank Rotterdam

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5