Sport | NIFE Energieadvies

Sport

Sportverenigingen moeten het tegenwoordig met minder inkomsten doen. Minder subsidies, teruglopende aantallen sponsors. Toch moeten de clubhuizen verwarmd en sportvelden verlicht worden. Wij helpen verenigingen graag met hun energiezaken en kunnen met een goede inrichting en perfecte inkoop, een hoop voor hen doen. Zo hebben we veel voetbalverenigingen, hockeyclubs, zwembaden en rugbyclubs hun weg al naar ons gevonden.

Case: energiekostenbesparing voor sportverenigingen

Als sportvereniging verbruik je al snel een grote hoeveelheid elektra voor verlichting. Op avonden moeten de velden immers verlicht worden en het clubhuis open zijn. Energiebesparing kan voor sportverenigingen/accommodaties dan ook al snel grote voordelen opleveren. Een mogelijkheid is het toepassen van led verlichting, zoals tennisvereniging Quintus heeft gedaan, maar daarnaast zijn er meer voordelen te behalen.

Sportvereniging Quintus bespaart op de energiebelasting

Waar minder vaak aan gedacht wordt, is dat er ook bespaard kan worden op energiekosten door andere zaken dan het directe verbruik aan te pakken. De tennisvereniging die onderdeel is van Quintus, is zo’n club waar leden ’s avonds na werktijd graag nog langskomen voor een potje tennis en voor een gezellig drankje in het clubhuis daarna.

Clustering van de energiebelasting

Speciaal voor sportverenigingen als Quintus kijkt NIFE naar andere mogelijkheden om de energiekosten te verlagen. Zo kwamen we erachter dat de vereniging gebruik maakt van twee elektriciteitsaansluitingen. Dit is vrij gebruikelijk, maar waar men vaak niet aan denkt is dat er in sommige gevallen aanspraak gemaakt kan worden op een WOZ-sommatie. Wanneer aansluitingen binnen één WOZ-object meer dan 10.000 kWh verbruiken per aansluiting, dan kan er aanspraak worden gemaakt op deze regeling. De energiebelasting wordt geclusterd en dit hoeft slechts eenmaal betaald te worden. De energiebelastingzones hoeven namelijk slechts éénmaal doorlopen te worden. Hierdoor vervalt de heffingskorting slechts één keer, maar het behaalde voordeel door het sommeren van de twee aansluitingen is veel groter.

Met deze actie bespaart Quintus ruim €2.000 per jaar. Een bedrag dat ze nu weer kunnen besteden aan waar zij en hun leden gelukkig van worden: sporten en gezelligheid!

Sport

Kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid

“NIFE is sinds het seizoen 2012-2013 hoofdsponsor van DSVP. NIFE staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ook wil NIFE toegankelijk zijn voor vele bedrijven, of ze nu groot of klein zijn. DSVP is een bloeiende sportvereniging waar een ieder zich thuis moet voelen. De vereniging is een spiegel van de maatschappij. Dit kan alleen gerealiseerd worden door middel van de genoemde kenmerken van NIFE.

NIFE adviseert DSVP naar volle tevredenheid op het gebied van energie en DSVP hoeft zich totaal geen zorgen te maken over het naleven van de energie contracten en de juistheid van energie rekeningen hetgeen voor een sportvereniging heel fijn en gemakkelijk is. DSVP adviseert daarom sportverenigingen en aangesloten bedrijven gebruik te maken van de diensten van NIFE.”

Peter de Jong
Voetbalvereniging DSVP

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sport

Nife kijkt met hun expertise met ons mee

“Het energieverbruik is een redelijke kostenpost voor een zwembad. Het is voor ons daarom belangrijk dat Nife met hun expertise met ons meekijkt. Het heeft ons dan ook, zeker in de aanbesteding, flink wat voordeel opgeleverd.”

Cock Rehorst
Gouwebad de Sniep

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5