Vervoer & transport | NIFE Energieadvies

Vervoer & transport

Transportbedrijven gebruiken redelijk wat energie met hun op- en overslag, waarop vaak meer te besparen valt dan gedacht. Ook bijvoorbeeld verhuisbedrijven kunnen besparen op hun rekening en hun tijd beter besteden aan het bedienen van hun klant dan aan het controleren van de energierekening.

Case: besparen op de energieaansluiting

Grote ruimtes zoals een opslag verbruiken vaak veel energie. Het bedrag dat je kwijt bent aan energie is opgebouwd uit drie factoren; je daadwerkelijke verbruik, de transportkosten voor de energie, en de meetdiensten die bijhouden hoeveel energie er verbruikt wordt. Veel grotere ruimtes, bijvoorbeeld een opslag, beschikken over een grootverbruik aansluiting voor hun energie en betalen het bijbehorende, hogere transporttarief.

Besparen op transportkosten voor energie

Bij een klant ontdekten we dat zijn maximale piekverbruik het gehele jaar beneden de bovengrens van een kleinverbruiksaansluiting bleef. En dat terwijl hij maandelijks betaalde voor een grootverbruiksaansluiting! Wij hebben voor hem geregeld dat de netbeheerder een kleinverbruiksaansluiting kwam installeren. De kosten voor deze aanpassing? Die kwamen neer op ongeveer €1.000, een investering die zich binnen een half jaar terugverdiende, zo bleek.

Door de overgang naar kleinverbruikaansluiting hoefde de ondernemer namelijk niet langer transportkosten te betalen en ook de meetdiensten kwamen te vervallen. Hij betaalt nu slechts voor de energie die hij verbruikt en bespaart zo’n €2.500 per jaar op zijn energierekening!

Vervoer & transport

NIFE ontzorgt!

“Verhuisbedrijf Henneken te Zoetermeer, sinds 1870, houdt zich bezig met (inter)nationale verhuizingen en kantoor/bedrijfsverhuizingen. In ons bedrijfspand hebben we kantoor en een opslagloods voor inboedels, archief en bedrijfsinventarissen. We willen dus onze energiezaken goed monitoren en daarnaast een goede deal sluiten. Ook vinden wij het belangrijk om een werkelijk duurzame energieleverancier te contracteren.

NIFE Energieadvies helpt ons bij al deze zaken. We hebben geen omkijken meer naar controle van inkoopfacturen en worden goed “bij de hand genomen” door NIFE als energiecontracten opnieuw tegen het licht worden gehouden. NIFE ontzorgt!”

Lauwrens de Jong

Verhuisbedrijf Henneken

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5