Energie inkoop (voor bedrijven) | Nife Energieadvies

Bereken hier uw besparing

Uw jaarlijkse verbruik

Wat is een GvO?

Een Garantie van Oorsprong (GvO) is een digitaal certificaat waarmee bewezen wordt dat stroom op een groene (dus duurzame) manier is opgewekt. Een Garantie van Oorsprong wordt ook wel een groencertificaat genoemd. Eén GvO is goed voor duizend kWh elektriciteit en geeft ook aan waar en hoe die hoeveelheid stroom in Europa duurzaam is opgewekt. Oftewel, per uitgegeven GvO is 1.000 kWh stroom met behulp van zon, wind, water of biomassa opgewekt. Een GvO is één jaar houdbaar en wordt in Nederland uitgegeven door VertiCer (voorheen CertiQ), een dochteronderneming van de landelijke netbeheerder TenneT.

Heeft u een zonnepanelen installatie waarmee u GvO certificaten opwekt? Dan bent u in dit geval dus een producent van GvO’s.

Het is toegestaan om in Europa te handelen in Garanties van Oorsprong. Dat betekent dat handelaren de groencertificaten door heel Europa vrij aan elkaar kunnen verkopen. NIFE is handelaar en kan zorgen voor een goede verkoopprijs van uw GvO’s. NIFE is in het handelarenoverzicht van CertiQ te vinden als 123Groene Energie.

Korting op uw dienstverleningsfactuur

Wanneer u klant bent bij NIFE en ons als handelaar (123Groene Energie) kiest voor uw GvO’s, ontvangt u in ruil daarvoor een leuke korting op uw jaarlijkse dienstverleningsfactuur van NIFE. Deze korting hangt uiteraard af van het aantal GvO’s die u in het voorgaande jaar heeft geproduceerd. De waarde per GvO verschilt jaarlijks. Het kan dus zijn dat u vorig jaar meer korting ontving dan dit jaar, of andersom. Uiteraard proberen wij de best mogelijke prijs voor u uit de markt te halen en hopen wij voor u dat u zoveel mogelijk GvO’s kunt produceren. De korting zal worden uitgekeerd door middel van een creditfactuur.

Let op: GvO’s worden uitsluitend bijgeschreven over de opgewekte energie die ook daadwerkelijk wordt terug geleverd aan het net, dus niet wat u zelf verbruikt.

Bel voor meer informatie naar: 0174-525640 of stuur een e-mail naar energiemarkt@nife.nl.

De dienstverlening van NIFE

Zakelijk energie vergelijken is een van de diensten die NIFE Energieadvies aanbiedt. In de video kunt u een introductie van onze totale dienstverlening bekijken, en hieronder leest u meer over factuurcontrole.

Factuurcontrole

De controle van energiefacturen kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als u het goed wilt doen. Zelfs dan is het niet gegarandeerd dat u alle fouten uit de energierekening haalt. Jaarlijks controleren we zo’n 120.000 facturen van energieleveranciers, meetbedrijven en netbeheerders. Daarvan bevat zeker 10% fouten. We letten onder andere op verbruik, of de tarieven gefactureerd worden als afgesproken en controleren de jaarafrekeningen.

Lees verder
GvO (Garantie van Oorsprong)

Meesterbakker Roodenrijs over NIFE

“Meesterbakker Roodenrijs heeft 20 winkels in de regio Rijswijk, Den Haag en Westland. Wat zo fijn is aan NIFE, is dat we nu veel beter kunnen volgen wat ons energiegebruik is op de verschillende locaties. Ook de facturatie is op dat gebied heel overzichtelijk. Energie inkoop via NIFE werkt prettig én kostenbesparend!” Judith Barendse Meesterbakker Roodenrijs

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5