Energieadviseur tuinbouw | NIFE Energieadviesbureau

Bereken hier uw besparing

Uw jaarlijkse verbruik

Energieadviseur tuinbouw

NIFE (New Impulse For Energy) is opgericht om onder andere ondernemers in de tuinbouwsector te adviseren over hun energiezaken. De energiemarkt brengt vaak veel onduidelijkheden met zich mee, waardoor het kan gebeuren dat u onnodig teveel betaalt aan energiekosten. NIFE assisteert daarom bij het vergelijken en inkopen van zakelijke energie, het checken van energienota’s en alle overige energiezaken. Hierdoor bespaart u niet alleen veel tijd en energie, maar zult u ook een daling zien in uw energiekosten. Lees verder om te zien welke stappen wij met u doorlopen voor het regelen van uw energiezaken.

Onze aanpak

Hieronder vindt u meer informatie over onze aanpak en ziet u welke stappen worden doorlopen wanneer u via ons uw zakelijke energie regelt. Uiteraard houdt u zich als ondernemer liever bezig met andere taken dan het controleren van energienota’s en het continue vergelijken van energietarieven. Dat mag, want NIFE zorgt ervoor dat al uw energiezaken volledig worden geregeld!

Stap 1

 

Maak kennis met dé energie adviseur tuinbouw

NIFE is expert op het gebied van zakelijke energie voor de tuinbouwsector! Wij nodigen u van harte uit voor een kennismakinggesprek. Tijdens de kennismaking horen wij graag meer over uw onderneming en energiesituatie. U vertelt ons bij welke energiezaken u graag assistentie wilt, zodat wij aan de hand van deze informatie een passend advies kunnen geven.

energieadviseur tuinbouw

Stap 2

Uw energie

U levert de volgende gegevens aan:

  • Kopie jaarafrekening/maandnota gas en elektra van uw energieleverancier*
  • De meest recente factuur en indien mogelijk een december factuur van het voorgaande jaar van uw netbeheerder.
  • Kopie meest recente factuur van uw meetbedrijf
  • Ingevulde machtiging (deze kunt u hier downloaden)
  • Uittreksel van bijbehorend Kamer van Koophandel.

*Ontvangt u een voorschotnota van uw leverancier? Dan ontvangen we graag uw meest recente jaarafrekening.
Indien u maandelijkse nota’s van uw leverancier krijgt dan ontvangen we graag daarvan de meest recente.

benodigdheden energieadviseur tuinbouw

Stap 3

Vrijblijvende analyse

Nadat u de bovenstaande gegevens heeft aangeleverd, maken wij voor u een vrijblijvende analyse. Hierbij kijken we naar uw huidige contracten en verbruik. Op basis hiervan kunnen wij voor u op zoek gaan naar de beste energieleverancier. Er wordt dan rekening gehouden met de prijs, service, contractvoorwaarden en facturatie.

analyse energieadviseur tuinbouw

Stap 4

Uw energiekostenbesparing

Aan de hand van onze energiescan laten wij zien hoeveel u jaarlijks op zakelijke energie kunt besparen. U ontvangt tevens een vrijblijvende offerte voor onze dienstverlening.

besparing energieadviseur tuinbouw

Stap 5

Alles goed geregeld

Offerte getekend? Dan zijn alle energiezaken voor uw onderneming vanaf nu goed geregeld! Met ons complete servicepakket zorgen wij ervoor dat deze doorlopend worden gemonitord. Wij blijven de markt analyseren en voeren nauwkeurige controles uit op al uw energiefacturen. Zo zorgt NIFE ervoor dat u altijd het voordeligst uit bent met uw inkoop van zakelijke energie!

service energieadviseur tuinbouw

De dienstverlening van NIFE

Als energieadviseur tuinbouw geeft NIFE onder andere advies over de voordeligste inkoop van energie voor ondernemers in de tuinbouwsector. Verder kunt u ook bij ons terecht voor andere diensten op het gebied van zakelijke energie, waaronder de controle van energiefacturen. Bekijk voor een introductie van ons volledige dienstenpakket de video. Via de onderstaande praktijkcases is het tevens mogelijk om een beter beeld te krijgen van wat wij per branche kunnen bieden. U mag ons natuurlijk ook bellen of mailen voor antwoorden op uw vragen omtrent zakelijke energie.

Praktijkcases voor uw branche

Factuurcontrole

De controle van energiefacturen kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als u het goed wilt doen. Zelfs dan is het niet gegarandeerd dat u alle fouten uit de energierekening haalt. Jaarlijks controleren we zo’n 120.000 facturen van energieleveranciers, meetbedrijven en netbeheerders. Daarvan bevat zeker 10% fouten. We letten onder andere op verbruik, of de tarieven gefactureerd worden als afgesproken en controleren de jaarafrekeningen.

Lees verder
Energieadviseur tuinbouw

Inkoop tot volle tevredenheid uitbesteed

“Omdat we al onze energie willen steken in het telen van onze cressen/specialties én het zo efficiënt en groen mogelijk inzetten van de energie, die we gebruiken voor onze teelt, hebben we de inkoop van zakelijke energie tot volle tevredenheid uitbesteed aan NIFE Energieadvies.”

Leen van Leeuwen
Energie- & klimaatmanagement

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5